Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσης: Στα όρια αντισυνταγματικότητας η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

«Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής. «Η νησιωτικότητα δεν έχει αναγνωριστεί μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα σαν μία ιδιαιτερότητα. Είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων», πρόσθεσε.

Βούτσης: Στα όρια αντισυνταγματικότητας η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Πάρα πολύ προβληματικό μέτρο, στα όρια αντισυνταγματικότητας, χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο πρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Βούτσης σχολίασε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, που έκανε λόγο για αντισυνταγματικό, εγκληματικό μέτρο.

«Δεν θα το έλεγα με τέτοιους τόνους όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος. Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Στο ερώτημα αν είναι αντισυνταγματικό, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Είναι στα όρια. Βεβαίως» και πρόσθεσε:

«Η νησιωτικότητα δεν έχει αναγνωριστεί μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα σαν μία ιδιαιτερότητα. Είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, με αποτέλεσμα πάρα πολλά νησιά ή νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς».

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Τι κάνουμε; Πηγαίνει καλύτερα η οικονομία και αίρονται αυτά τα μέτρα συν τω χρόνω. Αυτό κάνουμε».

 

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v