Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη

Συνολικά, κατά τις τρεις μέρες της επιχείρησης, έφυγαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης 3820 αλλοδαποί: 2031 την πρώτη μέρα, 1006 τη δεύτερη και 783 την τρίτη.

Απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη για την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τον εκεί καταυλισμό και την μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Συνολικά, κατά τις τρεις μέρες της επιχείρησης, έφυγαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης 3820 αλλοδαποί: 2031 την πρώτη μέρα, 1006 τη δεύτερη και 783 την τρίτη. Την ίδια ώρα, πάντως, αρκετές εκατοντάδες αλλοδαποί επέλεξαν να φύγουν μόνοι τους από το άτυπο camp, το οποίο πλέον έχει αδειάσει τελείως.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οσοι μετακινήθηκαν σήμερα, τελευταία μέρα της επιχείρησης, κατευθύνθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης (στο παλιό εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό και στο πρώην εργοστάσιο Sinatex στο Καβαλάρι), ενώ ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Κι ενώ ήδη αναχώρησαν οι περισσότεροι αστυνομικοί που κατέφθασαν στην Ειδομένη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τις ανάγκες της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, συνάδελφοί τους εξακολουθούν να παραμένουν εκεί, επιτηρώντας την περιοχή.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς, κοντά στην Ειδομένη, σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, όπως επίσης σε τρίτο, σε ξενοδοχείο, κοντά στους Ευζώνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v