Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος οδηγεί στην ανάπτυξη

Στο Eurogroup της 24ης Μαίου λάβαμε μια σαφέστατη δέσμευση για μέτρα απομείωσης του χρέους υπογραμμίζει ο Υπουργός Οικονομικών. Είναι πλέον στο χέρι μας να συνεχίσουμε με ένα οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, σημειώνει.

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος οδηγεί στην ανάπτυξη

Είναι γεγονός πως η συμφωνία στο Eurogroup από μόνη της δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στο ζήτημα του χρέους ούτε είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε αν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί ήταν διαφορετικοί, τονίζει ο Ε. Τσακαλώτος σε άρθρο του στο «Εθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η λύση που επιτεύχθηκε δεν θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα του ελληνικού πληθυσμού καθώς οι αλλαγές δεν είναι εύκολα ορατές.

Ωστόσο σε βάθος χρόνου οφείλουμε και μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα.

Εχουμε μια σαφέστατη δέσμευση για μέτρα απομείωσης του χρέους αυτήν τη στιγμή των οποίων η ένταση θα εξαρτηθεί από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τα οποία θα αλλάξουν τις συνθήκες στην πραγματική οικονομία.

Δημιουργείται λοιπόν τώρα ο «καθαρός» διάδρομος τον οποίο επιδιώξαμε και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε με ένα οδικό χάρτη που μας βγάζει από την κρίση και μας μεταφέρει από έναν φαύλο κύκλο σε έναν ενάρετο, υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Έναν κύκλο που θα αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η ανάπτυξη την οποία η αριστερά επιδιώκει δεν είναι η ανάπτυξη με κάθε τρόπο αλλά η ανάπτυξη τα οφέλη της οποίας θα διανέμονται με δίκαιο τρόπο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, πετύχαμε για πρώτη φορά δημόσια αναγνώριση από όλους τους ευρωπαίους και τους θεσμικούς εταίρους μας ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσιαστικής απομείωσής του. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ότι αυτή είναι μια πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσουμε ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο υποστήριζε ότι το χρέος είναι βιώσιμο αλλά είχε δεσμεύσει τη χώρα σε συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ, σημείωσε ο Υπουργός οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v