Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση σε δημοσίευμα για offshore

Σκληρή αντίδραση από την αντιπολίτευση προκάλεσε δημοσίευμα που αναφέρει πως αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες.

Αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση σε δημοσίευμα για offshore

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι με αφορμή δημοσίευμα από το Πρώτο Θέμα με τίτλο «Οffshore για υπουργούς και με το νόμο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ρύθμιση προβλέπει πως υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες  αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι».

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως «αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore».

Απο την πλευρά της η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για «μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα»

Το Ποτάμι τονίζει πως η κοινωνία απαιτεί τώρα εξηγήσεις από τους υπουργούς που έβαλαν τις υπογραφές τους.

Ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε το δημοσίευμα στον ΣΚΑΙ υπογραμμιζοντας πως «αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά να κατηγορηθούμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε υπουργεία offshore όταν κάνουμε ελέγχους και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τη διαφθορά; Αυτό είναι πολιτικό ανέκδοτο».

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία.

Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore.

Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους.

Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως».

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες. Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα.

Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους.

Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν «όχι».

Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά».

Ποτάμι: Η κοινωνία απαιτεί τώρα εξηγήσεις

Με μία παράγραφο στις 7500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off- shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε "συνεργάσιμους" φορολογικούς παραδείσους. Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη.

Η κοινωνία απαιτεί τώρα εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v