Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ ξεκινά τη δράση "Donate your laptop"

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση παλιών υπολογιστών, η αναβάθμισή τους σε Ελεύθερο Λογισμικό και η δωρεάν διανομή τους σε μαθητές-φοιτητές και σχολεία που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ ξεκινά τη δράση Donate your laptop

H ΕΕΛ/ΛΑΚ, το Δίκτυο Πολιτών ΣυνΑθηνά και ο Hellug σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ξεκινούν τη δράση "Donate your laptop". Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση παλιών υπολογιστών (laptops και desktops, τελευταία 10ετίας), η αναβάθμισή τους σε Ελεύθερο Λογισμικό και η δωρεάν διανομή τους σε μαθητές-φοιτητές και σχολεία που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ΕΕΛ/ΛΑΚ, η εθελοντική αυτή δράση βασίζεται στη βοήθεια όλων μας, και καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν, να συμμετέχουν και να διαδώσουν αυτήν τη δράση.

Στον υπολογιστή θα εγκατασταθεί Ελεύθερο Λογισμικό (λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, σουίτα γραφείου LibreOffice κ.λπ.) και αφού συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών, αυτοί θα παραδοθούν σε δικαιούχους και σχολεία μαζί με οδηγίες χρήσης.

Όπως σημειώνει η ΕΕΛ/ΛΑΚ, θα χρειαστούν επίσης παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες ως ανταλλακτικά, οπότε καλεί όσους έχουν τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιούν πια, να τα δωρίσουν, καθώς μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα στη διαδικασία της «αναβάθμισης» των παλιών υπολογιστών.

Όσοι επιθυμούν να δωρίσουν τον παλιό τους υπολογιστή, να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα που θα συγκροτηθεί για την «αναβάθμιση» των υπολογιστών που θα συγκεντρωθούν, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v