Σόιμπλε: Είμαι πιο αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Αθήνα

Πιστεύω ότι οι Βρετανοί θα λάβουν στο τέλος μια λογική απόφαση, σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Είμαι πιο αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Αθήνα

Πιο αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα φέρεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από τις προσδοκίες, σημειώνοντας πάντως ότι η χώρα χρειάζεται λειτουργική δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι οι κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν αντιδημοφιλείς δημοσιονομικές αποφάσεις, δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός σχολιάζει και το βρετανικό δημοψήφισμα, σημειώνοντας: "Πιστεύω ότι οι Βρετανοί θα λάβουν στο τέλος μια λογική απόφαση στο δημοψήφισμα". 

Παράλληλα, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βερολίνου και ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, υπογραμμίζει ότι "κάθε θεσμός μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στη δημόσια συζήτηση", προσθέτοντας ότι η ευθύνη της ΕΚΤ είναι έναντι ολόκληρης της ευρωζώνης, αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα να υιοθετεί στρατηγική που δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v