Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αναβολή στο διαγωνισμό για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο. Οι πιέσεις από τους Κινέζους και ο χρόνος που ζητούν οι εγχώριοι ανταγωνιστές τους. Δύσκολη η κατάθεση προσφορών την 1η Αυγούστου.

Νέα αναβολή στο διαγωνισμό για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Μπορεί η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ να ανακοίνωσε, στην ιστοσελίδα της, πως παρατείνεται μέχρι την 1η Αυγούστου η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, αλλά στην αγορά θεωρούν πως η ημερομηνία δημοπράτησης παραμένει άγνωστη!

Η προθεσμία έληγε σήμερα, αλλά ήταν κοινό μυστικό πως θα υπάρξει νέα παράταση, για ένα έργα που σχεδιάζεται από το 1984…

Οι απανωτές παρατάσεις δεν συνδέονται με τη γνωστή προχειρότητα που καταλογίζουν ορισμένοι παράγοντες της αγοράς logistics στους υπεύθυνους για το κρίσιμο έργο. Συνδέεται και με τις πιέσεις που ασκούν στην κυβέρνηση αμφότερα τα σχήματα που φέρονται ως ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας για την περαιτέρω αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά ως το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Το ένα σχήμα, υπό την κινεζική Cosco που επικράτησε στο διαγωνισμό για τον ΟΛΠ, κατά πληροφορίες ζητάει ολόκληρη την έκταση των 2.000 στρεμμάτων που κατέχει ο ΟΣΕ στο Θριάσιο και όχι τα 588 στρέμματα που αφορά ο εν εξελίξει διαγωνισμός. Θεωρεί πως δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν μόνο τα 588 στρέμματα και ο επενδυτής να βρεθεί σύντομα να γειτονεύει με ανταγωνιστές που θα πάρουν μεγαλύτερους χώρους! 

Το άλλο σχήμα στο οποίο συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς (μέσω της ΕΤΒΑ), ο όμιλος Goldair και άλλοι επενδυτές φέρεται να ζήτησε την παράταση καθώς δεν είχε επαρκή χρόνο προετοιμασίας.

Όπως είχε γράψει προ ημερών το Euro2day.gr το παιχνίδι για το εμπορευματικό είναι σκληρό κυρίως γιατί οι Κινέζοι θεωρούν πως αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα του λιμανιού του Πειραιά και συνεπώς, κατά κάποιο τρόπο, δικαιούνται να επικρατήσουν στο διαγωνισμό. 

Με τη χθεσινή ανακοίνωση η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προαναγγέλλει και νέες αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης. Κατά πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν προβλέψεις που θα εξασφαλίζουν πως ο επενδυτής που θα επικρατήσει στο διαγωνισμό θα έχει και πλεονέκτημα για την εκμετάλλευση της υπόλοιπης έκτασης,

"Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διατεθεί περισσότερος χρόνος για την αρτιότερη προετοιμασία των φακέλων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους" κατά την ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ

«Η εταιρεία ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει πως σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 38155/30-5-2016 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου:

-παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών του διαγωνισμού που προβλέπεται στην παράγραφο 4.1. της Προκήρυξης του έως την 1η Αυγούστου 2016, ημέρα Δευτέρα, με έναρξη υποβολής των προσφορών στις 10:00 και λήξη στις 16:00

-αποφασίσθηκε η έκδοση τευχών μεταβολών, τα οποία θα είναι προς διάθεση στους ενδιαφερόμενους το συντομότερο δυνατό. Η ημερομηνία παραλαβής των νέων τευχών θα ανακοινωθούν σύντομα στον έντυπο τύπο και στο site της εταιρείας.

Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διατεθεί περισσότερος χρόνος για την αρτιότερη προετοιμασία των φακέλων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v