Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γολγοθάς από Τετάρτη για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση ξεκινούν από την Τετάρτη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για την επίσκεψη, έχουν ως εναλλακτικές λύσεις τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και τα δημόσια νοσοκομεία.

Γολγοθάς από Τετάρτη για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία με άγνωστη διάρκεια ξεκινά από την Τετάρτη για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί προχωρούν σε επίσχεση, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει το iatronet.gr.

Για όσο διάστημα διαρκέσει η κινητοποίηση, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης. Στην περίπτωση που εκδοθεί σχετική απόφαση από τον Οργανισμό, θα μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν την απόδειξη στο Ταμείο τους και να τους επιστρέφεται το καλυπτόμενο από τον ΕΟΠΥΥ ποσό.

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, οι μόνες εναλλακτικές λύσεις είναι οι δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), δηλαδή Κέντρα Υγείας και πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) συνιστά στους γιατρούς-μέλη της να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία, στα μέτρα του δυνατού. Κάνει λόγο για άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του Οργανισμού, η οποία έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μία οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση.

Φόρος

Η στάση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ το 2015 για τις επισκέψεις του δεύτερου εξαμήνου χρεώνει τους κλινικούς ιατρούς με έναν επιπρόσθετο φόρο (βάσει της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών), ο οποίος κυμαίνεται από 1.200 έως 4.200 ευρώ ανά γιατρό, ανάλογα με τη δήλωση εισοδήματος.

Χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε 1 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που δεν έχει καν εισπραχθεί.

Καμία πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο, καθώς με την αλλαγή του συστήματος εκκαθάρισης με δειγματοληπτικό έλεγχο, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει την ακριβή διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v