Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ντουμπάι

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today, ενώ η εκδήλωση είχε την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ντουμπάι

Με τη συμμετοχή 114 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ του Αμπού Ντάμπι ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 29/05/2016 οι εργασίες του 1ου Greek Tourism Workshop στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Αμπού Ντάμπι για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today, ενώ η εκδήλωση είχε την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Το 1ο Greek Tourism Workshop στο Αμπού Ντάμπι, που έλαβε χώρα στο Beach Rotana, αποτελεί το πρώτο γεγονός αποκλειστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στο εν λόγω Εμιράτο, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες με τους Tour Operators, πράκτορες και facilitators του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 290 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονύσιος Ζώης, ο νέος Έλληνας πρόξενος στα Η.Α.Ε. κ. Γεώργιος Κρανιάς ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Δρ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου και κορυφαίοι επιχειρηματίες των δυο χωρών με αντικείμενο τον χώρο του τουρισμού και των κατασκευών.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης ο κ. Ζώης ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δυο λαών και στις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δυο χωρών στο κομμάτι του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Κων/νος Χαροκόπος παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού προορισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τουρισμό πολυτελείας, στον πολιτισμό, στις υψηλές προοπτικές προσφοράς πακέτων οικογενειακών διακοπών, στην ελληνική γαστρονομία, στις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.α.), στο yachting κ.λ.π.

Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς στο 1ο Greek Tourism Workshop συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι ξενοδοχειακοί Όμιλοι: Astir Palace, Grand Resort Lagonissi, Grecotel, Elounda Beach, Elounda Peninsula και Elounda Mare, Kensho, κ.α. Παράλληλα τους προορισμούς τους παρουσίασαν στο τουριστικό κοινό του Αμπού Ντάμπι οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης καταγράφεται η έντονη διάθεση των υψηλού εισοδήματος κατοίκων του Αμπού Ντάμπι για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ όπως τόνισαν οι τουριστικοί πράκτορες του συγκεκριμένου Εμιράτου αναμένεται ραγδαία άνοδος των requests για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 30.000 επισκέψεις το 2016.

Μετά το πέρας των ομιλιών βραβεύθηκε ο Έλληνας πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονύσιος Ζώης για την προσφορά του στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, παρά την ελλιπή στελέχωση της πρεσβείας. Επίσης βραβεύτηκαν και οι ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες Ανδρέας Ηλίοβιτς. Ιωσήφ Ηλίοβιτς και Ηλίας Ηλίοβιτς, τα κατασκευαστικά έργα των οποίων ταυτίζονται άρρηκτα με τα μεγαλύτερα μνημεία και κτίρια του Αμπού Ντάμπι όπως για παράδειγμα το Sheikh Zayed Grand Mosque και το Νέο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και μεγάλο μέρος της κατασκευής του νέου Αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι .

Η Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Mideast κ. Κατερίνα Μούσμπε κατά την ομιλία της απευθυνόμενη στο τουριστικό κοινό του Αμπού Ντάμπι υπογράμμισε ότι : «Φέτος είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, με γνώμονα την ασφάλεια της χώρας σε σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονικές χώρες. Οι τουρίστες αναζητούν καλές προσφορές στα καλύτερα ξενοδοχεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους με απολαυστικό φαγητό και πληθώρα δραστηριοτήτων που να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες. Είναι η ώρα να επωφεληθείτε της ευκαιρίας και να επισκεφθείτε την πατρίδα των 12 θεών της αρχαίας μυθολογίας και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ο οποίος μεταλαμπάδευσε τη σοφία και τον πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v