Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεύμα εργασίας με μενού waiver και QE

Συνάντηση Γ. Δραγασάκη, Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Στουρνάρα. Στο επίκεντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση της επόμενης ημέρας μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Στο επίκεντρο, waiver, QE, κούρεμα ομολόγων και capital controls.

Γεύμα εργασίας με μενού waiver και QE

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας συνέφαγαν σήμερα στην ΤτΕ.

Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η οργάνωση της επόμενης ημέρας μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Κατά τις ίδιες πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επαναφορά του waiver (το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και είναι πιθανό να αποφασίσει την επαναφορά του), στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αλλά και στη μείωση του haircut στα ελληνικά ομόλογα που επιβάλλει η ΕΚΤ.

Πέραν των παραπάνω, εξετάστηκε και το θέμα της περαιτέρω χαλάρωσης των capital controls, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και να τονωθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v