Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυνηγάει μέχρι και τα... ψιλά η Εφορία

Ειδοποιητήρια σε 50.000 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ στέλνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις για να περιοριστεί το βουνό των ληξιπρόθεσμων, που φτάνει τα 87 δισ. ευρώ.

Κυνηγάει μέχρι και τα... ψιλά η Εφορία

Οι μεγάλες οφειλές είναι γνωστό ότι δύσκολα εξοφλούνται, στις μέρες μας. Ίσως γι' αυτό, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ έναν κύκλο υπενθύμισης της οφειλής τους, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης και τμηματικής εξόφλησης. Απειλή κατασχέσεων στο ραβασάκι δεν υπάρχει, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές. Σαφές είναι όμως ότι εφόσον αποδειχθεί ότι ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το χρέος του και απλώς «πατάει» στην ανεκτικότητα του συστήματος, η κατάσχεση δεν θα αργήσει.

Τα ειδοποιητήρια απεστάλησαν ήδη στους πρώτους 50.000 οφειλέτες με παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι ειδοποιήσεων. Ως παλαιά ληξιπρόθεσμα νοούνται οφειλές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, των οποίων η καταβολή δόσης εξόφλησης έχει καθυστερήσει για περισσότερο από τρεις μήνες.

Ραβασάκι δεν θα λάβουν όσοι έχουν ρυθμισμένα χρέη, έχουν υπαχθεί σε διαδικασία αναστολής είσπραξης ή εκτέλεσης, οφειλέτες των οποίων τα χρέη έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης, ή οφειλέτες κάτω των 18 ετών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην άμεση «τακτοποίηση» της εκκρεμότητας.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και της κρίσης, αγγίζουν πλέον τα 87 δισ. ευρώ, κάνοντας ακόμα και τον Β. Σόιμπλε προ ημερών να χαρακτηρίζει «οικονομική ανοησία» την αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα, σε μια χώρα όπου έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα το ποσοστό των ανείσπρακτων φόρων…

Μετά την αύξηση των φόρων, τώρα εντατικοποιείται το κυνήγι και για την είσπραξή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v