Επισπεύδεται ο διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ

Με τις διατάξεις επαναδιατυπώνεται ο τρόπος υπολογισμού της προς δημοπράτηση ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ορίζεται ότι πρέπει να βρεθεί σε τέσσερις μήνες στρατηγικός επενδυτής για τον ΑΔΜΗΕ.

Επισπεύδεται ο διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ

Νέα δεδομένα στην αγορά ενέργειας δημιουργούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή αν και η κυβέρνηση φαίνεται πως απέκρουσε την πίεση των δανειστών να περιγράφεται το τι θα γίνει αν δεν προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπεται για τον ΑΔΜΗΕ.

Με τις διατάξεις (δείτε εδώ την τροπολογία) γίνεται πιο ακριβής η διατύπωση για τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή τις οποίες η ΔΕΗ θα διαθέτει σε εταιρείες προμήθειας, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά τα άλλα, τα ποσοστά παραμένουν τα ίδια, δηλαδή 8% της λιανικής το 2016, 12% το 2017 και 13% το 2018 και 2019.

ΑΔΜΗΕ

Επανακαθορίζεται μειούμενο (εντός 4 μηνών αντί 5) το χρονικό όριο εντός του οποίου διενεργείται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στον οποίο θα μεταβιβασθούν μετοχές έκδοσης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Εντός δυο εβδομάδων από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, η ΔΕΗ ΑΕ θα έχει λάβει γνωμοδότηση από διεθνή ανεξάρτητο εκτιμητή, όπως ιδίως διεθνή επενδυτική τράπεζα περί του δικαίου και ευλόγου του προσφερόμενου τιμήματος και περί της αντικειμενικότητας και διαφάνειας της διαγωνιστικής διαδικασίας (fairness opinion), προκειμένου να προβεί στη σύναψη αγοραπωλησίας μετοχών (share purchase agreement) με τον προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v