Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Καταψηφίζουμε τα νέα προαπαιτούμενα

Ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή ερώτηση με θέμα «Δεν απαντά η κυβέρνηση για τη συμμετοχή μελών της σε εξωχώριες εταιρίες». Η απάντηση του Μαξίμου.

ΝΔ: Καταψηφίζουμε τα νέα προαπαιτούμενα

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει τις τροπολογίες που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος: «Αποδεικνύεται ότι δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση ακόμα. Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες που αλλάζουν προς το δυσμενέστερο αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί. Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση αυτοακυρώνεται και εξαπατά διαρκώς, με κυνισμό και χωρίς φραγμό».

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκήθηκε για τη χθεσινή αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Ακούμε την κριτική, είναι σεβαστή. Και να είχαμε μείνει όμως η ουσία της στάσης και της θέσης μας δεν αλλάζει. Ήταν επιβεβλημένη για να τονιστεί η γελοιότητα και η μεθόδευση της κυβέρνησης. Δεν θέλαμε να συμμετέχουμε στη φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης».

Ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή ερώτηση με θέμα «Δεν απαντά η κυβέρνηση για τη συμμετοχή μελών της σε εξωχώριες εταιρίες».

Για το προσφυγικό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για κατάσταση εκτός ελέγχου στη Λέσβο, αποδίδοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση. «Έχει αγνοήσει όλες τις προειδοποιήσεις μας. Αν ακόμα έχει συνείδηση της κατάστασης, να επέμβει άμεσα. Σπαταλά χρόνο και ενέργεια στην προσπάθεια εξωραϊσμού της πολιτικής της».

Σήμερα στις 20.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του Εθνικού Σχεδίου της ΝΔ για το μεταναστευτικό, ενώ αύριο Παρασκευή στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Μανουέλ Βαλς, παρουσία και του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η απάντηση του Μαξίμου

Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού, σημειώνουν με νόημα κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. 

Οπως υπογραμμίζουν, «αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε το δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου τύπου της Συγγρού. Ή ίσως έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφιση του ασυμβίβαστου αυτού ή προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά.

Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v