Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευάλωτα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα

Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα αντιτρομοκρατίας “παραμένει ισχυρή” , σημειώνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα. Σοβαρή ανησυχία για το ευάλωτο των ελληνικών θαλασσίων συνόρων.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευάλωτα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα

Στο θέμα των ταυτοτήτων και των «ευάλωτων συνόρων» επικεντρώνεται και φέτος η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα στην οποία αναφέρεται ότι η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας παραμένει ισχυρή.

Όπως αναφέρει η έκθεση για την Ελλάδα, που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και αφορά το έτος 2015, συνεχίστηκαν τα “μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα”, κυρίως με βομβιστικά πακέτα, από εγχώριες αναρχικές ομάδες με στόχο να περάσουν περισσότερο το «πολιτικό μήνυμα» τους, παρά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα αντιτρομοκρατίας “παραμένει ισχυρή” , σημειώνει η έκθεση.

Για ακόμη μια ακόμα χρονιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι το ευάλωτο των ελληνικών θαλασσίων συνόρων αποτελεί “μια σοβαρή ανησυχία”. Επίσης, στην έκθεση σημειώνεται η ευκολία με την οποία μπορεί να πλαστογραφηθούν οι ελληνικές ταυτότητες ( “αλλοίωση και αντικατάσταση φωτογραφίας)” και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει πρόοδος.

Η ελληνική κυβέρνηση καταγράφεται ότι για το θέμα αυτό ότι “ έχει δεσμευθεί στην αντιμετώπιση του θέματος μέσω της μελλοντικής εισαγωγής βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων”.

Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται η δέσμευση της Ελλάδας για συμμετοχή στη διεθνή συνεργασία κατά των ισλαμιστών του ISIS ενώ επισημαίνονται οι ελληνικές προσπάθειες για αποτελεσματική διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας αλλά και για την αντιμετώπιση των διεθνών δικτύων ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πηγή Real.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v