Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα όταν χρειαζόταν

Οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές αξίες, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μ. Βαλς. Το Παρίσι στήριξε την Αθήνα και αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε, πρόσθεσε. Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε ο Μ. Βαλς.

Τσίπρας: Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα όταν χρειαζόταν

Τον Γάλλο πρωθυπουργό Μ. Βαλς υποδέχθηκε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι Ελλάδα-Γαλλία υπερασπίστηκαν από την ίδια πλευρά τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών.

Αυτές τις κοινές αξίες, αυτή την κοινή πορεία τη συνεχίζουμε και σήμερα. Η κυβέρνηση της Γαλλίαςς στάθηκε στην Ελλάδα δίπλα μας και όταν χρειαζόταν. Αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

H επίσκεψη του Γάλλου Πρωθυπουργού σήμερα στην Αθήνα και η επιμονή του να γίνει αυτή η επίσκεψη και να μην αναβληθεί, παρά τις καιρικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαλλία αυτές τις ημέρες, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Ελλάδα πλέον γυρίζει σελίδα, μπορεί να έχει περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η στήριξή σας αυτή την εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Μ. Βαλς είπε πως η επίσκεψή μου είναι μια ένδειξη φιλίας προς την Ελλάδα. Στηρίξαμε τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης.

Έχουμε ανάγκη την Ελλάδα. Ελπίζω ότι έρχεται μια περίοδος ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες, τόνισε.

Η Γαλλία είναι αλληλέγγυη στο προσφυγικό. Μπορείτε να υπολογίσετε σε εμάς, οι δύο χώρες προχωρούν μαζί σε πολλούς τομείς. Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v