Πρόσκληση από Υπ. Περιβάλλοντος για τα έργα του Ασωπού

Ενόψει της έναρξης του έργου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 13:00.

Πρόσκληση από Υπ. Περιβάλλοντος για τα έργα του Ασωπού
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι υπογράφηκε η πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ με τίτλο «Υποστήριξη φορέων για ωρίμανση και αποτελεσματική υλοποίηση πράξεων» που αφορά στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΕΝ, Δήμου Τανάγρας και ΕΥΔΑΠ για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού».

Ενόψει της έναρξης του έργου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 13:00, στο Αμφιθέατρο του ισογείου στο ΥΠΕΝ (Λ. Μεσογείων 119), προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο του.

Η Συνέντευξη Τύπου του Αν. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, Κώστα Παπαδόπουλου και του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί ότι το έργο που ουσιαστικά περιγράφεται ως «περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα» και ξεκινά με την εκπόνηση ή/και επικαιροποίηση τεχνικών και υποστηρικτικών μελετών των υποέργων, είναι ένα πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα στα πλαίσια της ευρύτερης λύσης του περιβαλλοντικού προβλήματος του Ασωπού ποταμού και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου. Με την υπογεγραμμένη πρόσκληση εξασφαλίζεται για πρώτη φορά η χρηματοδότηση ενός μεγάλου περιβαλλοντικού έργου που, θεσμικά και ουσιαστικά, στοχεύει στην από κοινού προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v