Εμπλοκή με China Airlines για απευθείας πτήσεις στην Αθήνα

Η εταιρία ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να της δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση ναυλωμένων πτήσεων από την Ταϊβάν προς Αθήνα. Η άδεια δεν δόθηκε ποτέ από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η ΥΠΑ δεν ενημέρωσε την China Airlines.

Εμπλοκή με China Airlines για απευθείας πτήσεις στην Αθήνα

Σε «Λερναία Ύδρα» που γεννά διαρκώς νέα προβλήματα για τον ελληνικό τουρισμό παραπέμπει το διαχρονικό αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων που επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας.

Το τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστές την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Εξωτερικών είναι η περίπτωση με την αεροπορική εταιρία China Airlines (Ταϊβάν).

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ταϊπέι ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να του δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση ναυλωμένων πτήσεων από την Ταϊβάν προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρίας επρόκειτο να πραγματοποιηθούν 18 πτήσεις στο διάστημα από 3 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2016.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΥΠΑ έδωσε στα στελέχη της εταιρίας διαβεβαιώσεις ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.

Το πρακτικό πρόβλημα που υπήρχε ωστόσο ήταν πως δεν υπάρχει σε ισχύ διμερής διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται είναι να παραχωρείται προσωρινή άδεια, μέχρι να τρέξουν οι διαδικασίες για τη σύνοψη των ανάλογων συμφωνιών.

Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση της ΥΠΑ, το αίτημα έχει υποβληθεί στο ΥΠΕΞ από το οποίο αναμενόταν η σχετική έγκριση. Όμως η έγκριση τελικά δεν δόθηκε ποτέ από το ΥΠΕΞ, ενώ η ΥΠΑ δεν ενημέρωσε σχετικά την αεροπορική εταιρία.

Στο μεταξύ η China Airlines σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία είχε οργανώσει πακέτα διακοπών για πολίτες της Ταϊβάν στην Ελλάδα.

Μέχρι τις παραμονές αναχώρησης της πρώτης προγραμματισμένης πτήσης (3 Ιουνίου) είχαν πωληθεί πακέτα σε περίπου 1.000 άτομα, τα οποία δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v