Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γκάλη για τα «βαφτίσια» του ΟΑΚΑ

Ο πρωθυπουργός, παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ανακοίνωσε και επίσημα στον «γκάνγκστερ» του ελληνικού αθλητισμού ότι η πολιτεία θα τον τιμήσει, δίνοντας το όνομά του στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γκάλη για τα «βαφτίσια» του ΟΑΚΑ

Την απόφαση της πολιτείας να μετονομάσει το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε «Νίκος Γκάλης» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στον κορυφαίοα Έλληνα μπασκεμπολίστα, Νίκο Γκάλη.

Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού αθλητισμού πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, ενώ κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός τού έδειξε τις ικανότητές του στην πορτοκαλί μπάλα, γυρίζοντάς την στο ένα δάκτυλο!

«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», τόνισε αρχικά ο Νίκος Γκάλης και συνέχισε: «Ευχαριστώ πολύ και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Θέλω να περνάω από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό».

Τέλος, ερωτηθείς για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο προσεχές Προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, επεσήμανε: «Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Κοντονής: «Χρέος και καθήκον μας»

Ως ένα χρέος και ένα καθήκον που... ξεπληρώθηκε από μεριάς Πολιτείας χαρακτήρισε την ονοματοδοσία του γηπέδου σε «Νίκος Γκάλης», ο Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Νίκου Γκάλη. «Με συναισθήματα αγάπης για την προσφορά του πήραμε αυτή την απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα δίνει το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα και ενός εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο ελληνικό γήπεδο, το ΟΑΚΑ, τιμώντας την προφορά του. Η ελληνική πολιτεία εκπλήρωσε ένα χρέος της και ένα καθήκον απέναντι σε έναν μεγάλο αθλητή».

Αναφορικά με το πότε θα γίνει η τελετή της ονομασία του γηπέδου, ο υφυπουργός, επεσήμανε: «Θα είμαστε σε συνεννόηση και θα συναποφασίσουμε το πότε θα γίνει η τελετή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v