Τράπεζες: Τι εντυπωσίασε τους ξένους επενδυτές

Σε συνέδριο της Goldman Sachs συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών. Σε ποιους τομείς επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις των επενδυτών για τον κλάδο. Για ποιο θέμα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι. Τι προβλέπουν στελέχη των τραπεζών.

Τράπεζες: Τι εντυπωσίασε τους ξένους επενδυτές

Με θετικό τρόπο αντιμετώπισαν οι ξένοι επενδυτές-hedge funds και επενδυτικές τράπεζες-τις τοποθετήσεις των στελεχών των 4 ελληνικών τραπεζών (Β. Ψάλτης-Alpha, X. Koκολογιάννης-Εurobank, Γ. Πουλόπουλος Πειραιώς, Π. Μυλωνάς-Εθνική) που συμμετείχαν στο συνέδριο European Finance το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Goldman Sachs και φέτος έγινε στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη οι ξένοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε ιδιαίτερα σκληρά μέτρα χωρίς να υπάρξει καμία κοινωνική επίδραση αλλά και καμία κοινοβουλευτική απώλεια.

Σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στην πορεία των κόκκινων δανείων, στο αν οι τράπεζες θα γυρίσουν φέτος στην κερδοφορία και το τί θα γίνει στο μέτωπο της επιστροφής των καταθέσεων.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών, τους παρουσίασαν τις θετικές εξελίξεις όπως η επιστροφή στην κερδοφορία, η σταθεροποίηση των επισφαλειών, όπως αυτές καταγράφονται στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

«Το θετικό στις κατ΄ ίδιαν συναντήσεις που είχαμε με τους ξένους επενδυτές είναι ότι διαπιστώσαμε πως κοιτούν εκ νέου τις ελληνικές τράπεζες ως επενδυτική επιλογή και δεν αποκλείεται εφόσον σταθεροποιηθεί ακόμη περισσότερη η κατάσταση, να δούμε πολλούς από αυτούς να εμπιστεύονται εκ νέου τις τραπεζικές μετοχές.

Προς το παρόν η πιο μακροπρόθεσμου χαρακτήρα επενδυτές τηρούσαν στάση αναμονής», ανέφερε στο Euro2day.gr τραπεζικό στέλεχος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v