Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο μικροσκόπιο της Trenitalia η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αισιοδοξία για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζουν από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Στις 22 Ιουνίου, αν δεν υπάρξει νέα παράταση, εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Στο μικροσκόπιο της Trenitalia η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάντηση με εκπροσώπους του ιταλικού ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane (Trenitalia) είχε χθες η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), με θέμα τον διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO (εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ) εκπνέει στις 22 Ιουνίου, αν δεν δοθεί και νέα παράταση.

Οι Ιταλοί, που βρίσκονται επίσης σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, είναι ένας από τους τρεις ομίλους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον δεύτερο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μαζί με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους (RZD) και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι έχουν ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ πως πιθανώς θα συνεργαστούν, αν αποφασίσουν να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.

Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν πως το ενδιαφέρον των Ιταλών είναι ζεστό και πως δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο του πρώτου διαγωνισμού, όπου ουδείς κατέθεσε δεσμευτική προσφορά. Μένει, βέβαια, να αποδειχθεί αν το αρχικό ενδιαφέρον και οι επισκέψεις οδηγήσουν σε δεσμευτική προσφορά. Οι Ρώσοι της RZD είχαν δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως εντός των ημερών θα αποφάσιζαν αν θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO.

Η πώληση των δύο κρατικών εταιρειών είναι το επόμενο στοίχημα της διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεννόησης με τη Lamda Development για το Ελληνικό.

Η διαδικασία πώλησης των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO προχωράει με τα γνωστά προβλήματα και καθυστερήσεις αφού, για παράδειγμα, τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 ανέβηκαν αυτές τις ημέρες στο «εικονικό data room», ώστε να είναι στη διάθεση των επενδυτών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v