Ενας... Ιπτάμενος στη θέση του ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής

Πολυετή παρουσία στο χώρο του λογισμικού έχει ο πρώτος γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Ταφύλλης. Ο κ. Ταφύλλης αναλαμβάνει να προωθήσει κρίσιμα έργα για τον εκσυχρονισμό του δημοσίου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Ενας... Ιπτάμενος στη θέση του ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής

Μεγάλη εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας έχει ο κ. Γιάννης Ταφύλλης ο οποίος παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμυνας προκειμένου να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Ταφύλλης, στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, φοίτησε στο Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc, PgDip) στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.

Ο Γ. Ταφύλλης εργάστηκε ως διευθυντής της διεύθυνσης διαχείρισης λογισμικού των Ιπταμένων RADAR του NATO στη Γερμανία έχοντας υπό την εποπτεία του επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό από δώδεκα χώρες. Στη συνέχεια προσελήφθη ως Σύμβουλος Πληροφορικής στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης όπου είχε την ευθύνη για τη σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας.

Επιπλέον ανέλαβε την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων ενημέρωσης σε χώρες του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη» για υποδομές και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου. Εργάστηκε ως Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού με δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Σμηνάρχου από την Πολεμική Αεροπορία. Στην τελευταία, σύμφωνα με το βιογραφικό του, δεν ήταν μόνο πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της έως και σήμερα.

Σημειώνεται πως η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς και η στελέχωσή της, ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα (αιρεσιμότητες) για την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση έργων/επενδύσεων, ο νέος γενικός γραμματέας πρέπει να συντάξει και σχέδιο με προτεραιότητες και συγκεκριμένους στόχους, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v