Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Ψάχνει σύμβουλο για επέκταση σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος»

Δεύτερο αποτιμητή της αξίας που θα έχει η 20ετής επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ. Σε εξέλιξη οι συζητήσει με τους Καναδούς της PSP.

ΤΑΙΠΕΔ: Ψάχνει σύμβουλο για επέκταση σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος»

Με διαδικασίες - εξπρές, σχεδόν πέντε εργάσιμων ημερών, η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δημοσίευσε σήμερα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή δεύτερου συμβούλου αποτίμησης της αξίας που θα έχει η 20ετής επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" που έχει υπογράψει η "Αερολιμήν Αθηνών".

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 27 Ιουνίου με το ποσό που θα λάβει ο δεύτερος αποτιμητής να ανέρχεται σε 140.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι συζητήσεις με την εταιρεία του καναδικού ομίλου PSP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30% της "Αερολιμήν Αθηνών", το δημόσιο το 25%, με τους Καναδούς να ελέγχουν το 40% και τον όμιλο Κοπελούζο το 5%.

Η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει πως σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η 20ετής επέκταση της σύμβασης παραχώρησης που λήγει το 2026, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα επιδιωχθεί η πώληση του 30% των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v