Γ. Σταθάκης: Ερχονται επτά νομοθετικές πρωτοβουλίες

Αναθεωρείται ο νόμος για τα ΣΔΙΤ, τις στρατηγικές επενδύσεις και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων με στόχο ταχύτερες διαδικασίες. Αλλαγές και στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία. Αναβαθμίζεται το ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο.

Γ. Σταθάκης: Ερχονται επτά νομοθετικές πρωτοβουλίες

Επενδυτικές προτάσεις σύμφωνες με τις αρχές της βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης, με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, με ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα τα όσα δήλωσε ο Γ. Σταθάκης στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021».

Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα, δρομολογούμε τις εξής εφτά νομοθετικές πρωτοβουλίες:
1. Την κατάθεση στην Βουλή του Νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών & Υπηρεσιών.

2. Την αναγκαία αναθεώρηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ, καθώς και η θεσμική και οργανωτική αναβάθμιση της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.

3. Την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις Στρατηγικές Επενδύσεις και το «EnterpriseGreece», ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες για την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

4. Την αναθεώρηση του Ν. 4262 για την αδειοδότηση των Επιχειρήσεων στους τρείς πρώτους κλάδους: τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στα τρόφιμα και τα ποτά. Ο στόχος είναι απλός: ίδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα και αδειοδότηση σε τρεις ημέρες.

5. Την αναθεώρηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και την θεσμοθέτηση Υπηρεσιών-μίας-Στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων, με κεντρική μας επιλογή την ταχύτερη και ομαλή επαφή των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, κάτι που θα επιφέρει σημαντική μείωση του χρόνου & κόστους σύστασης και απόλυτη διαφάνεια. Εντός του Ιουλίου προβλέπεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

6. Ένα νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για την ταχεία και αποτελεσματική εξωδικαστική ρύθμιση του συνολικού (δημόσιου και ιδιωτικού) χρέους των βιώσιμων Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

7. Την αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v