Την 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η Fraport

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου δήλωσε σήμερα πως έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των αεροδρομίων μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Προϋπόθεση η αναδιάρθρωση της ΥΠΑ. Τι είπε για τουριστική κίνηση, επενδύσεις.

Την 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η Fraport

Το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport αναλαμβάνει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την 1η Δεκεμβρίου, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Στέφαν Σούλτε.

Κατά τη διάρκεια ομλίας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σούλτε προέβλεψε πως η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας κατά 3 έως 5 εκατοστιαίες μονάδες ετησίως. Ο κ. Σούλτε υποστήριξε πως η εταιρεία διαχείρισης των 14 αεροδρομίων έχει δεχτεί 1.700 βιογραφικά αφού βρίσκεται στο στάδιο της στελέχωσης των γραφείων της στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για να πραγματοποιηθεί εγκαίρως η μεταβίβαση και να γίνει η εκταμίευση του 1,23 δισ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως είναι γνωστό, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα και από τη Βουλή, εκκρεμεί η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτε, στόχος των πρώτων επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία είναι να αλλάξει η εικόνα των περιφερειακών αεροδρομίων π.χ. με τη μείωση των ουρών αναμονής, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, συντήρησης και ασφάλειας. «Εχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση, είναι να αναλάβουμε από την 1η Δεκεμβρίου τη λειτουργία των αεροδρομίων, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον χειμώνα τις αλλαγές στους χώρους υγιεινής και ταυτόχρονα να γίνουν οι διαδικασίες για την πρώτη και μεγαλύτερη επένδυση, την πρώτη και δεύτερη χειμερινή σεζόν. Είναι μία πρόκληση που στηρίχθηκε σε πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση», τόνισε.

Ο επικεφαλής της Fraport δήλωσε πως «πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας, στα δυνατά σημεία της χώρας. Η Ελλάδα έχει ζήσει δύσκολα χρόνια και χρειάζεται επενδύσεις. Ίσως θα πρέπει να υπάρχει θάρρος και τόλμη και να γίνει η επένδυση. Με τον Έλληνα εταίρο μας ασχολούμαστε 3 χρόνια για το συγκεκριμένο έργο».

Στο μεταξύ, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Peter Schoof, μιλώντας στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, τόνισε ότι «με την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα επετεύχθη ένα σημαντικό βήμα προς την σταθεροποίηση. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα στην πορεία εξόδου της από την κρίση. Γι' αυτό το σκοπό θέλουμε να ενισχύσουμε, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία μας στον τομέα της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης» ανέφερε ο Γερμανός Πρέσβης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, τόνισε ότι το τρίτο μνημόνιο, αν και προβλέπει ένα στενό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, κινείται απόλυτα σε λάθος κατεύθυνση, θέτοντας ως στόχο πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%, τα οποία επιτείνουν περαιτέρω την ύφεση, καταδικάζοντας τη χώρα σε έναν μόνιμο οικονομικό φαύλο κύκλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v