Barclays: Σταμάτησε να δέχεται εντολές stop loss στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη μεταβλητότητα που προκαλεί το βρετανικό δημοψήφισμα στις αγορές συναλλάγματος.

Barclays: Σταμάτησε να δέχεται εντολές stop loss στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η Barclays σταμάτησε να δέχεται εντολές που σχετίζονται με stop loss στα νομίσματα στις ηλεκτρονικές της πλατφόρμες και τις μεταφέρει σε brokers που συνομιλούν απευθείας με τον πελάτη.

Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη μεταβλητότητα που προκαλεί το βρετανικό δημοψήφισμα.

Η στερλίνα κινείται ήδη βίαια μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι αναλυτές πιστεύουν πως αν επικρατήσει το Brexit, θα μπορούσε να πυροδοτήσει διψήφιες απώλειες για το νόμισμα.

Η Barclays, όπως μεταδίδουν οι FT, σταμάτησε να δέχεται νέες εντολές stop loss στο συνάλλαγμα στην πλατφόρμα Barx από τις 09:00, οπότε και ξεκίνησε η ψηφοφορία, και τις μεταφέρει σε στελέχη της τα οποία τις εκτελούν χειροκίνητα. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι όταν πέρυσι η Ελβετία ξαφνικά υποτίμησε το φράγκο, οι επενδυτές υπέστησαν τεράστιες απώλειες και ορισμένοι κατηγόρησαν τις τράπεζες ότι δεν τους έδωσαν τις καλύτερες τιμές στις εντολές stop loss στις ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v