Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάβημα διαμαρτυρίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία της Αυστρίας

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «δηλώσεις, όπως αυτή του κου Υπουργού Εξωτερικών της φίλης Αυστρίας, που παρομοιάζουν τα νησιά αυτά με ανθρώπινες φυλακές υποσκάπτουν τις τοπικές οικονομίες τους, ακριβώς τη στιγμή που χρειάζονται ενίσχυση περισσότερο από ποτέ».

Διάβημα διαμαρτυρίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία της Αυστρίας

Μετά από πρωτοβουλία νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δέχονται τις προσφυγικές ροές και με την υποστήριξη των βουλευτών των περιφερειών αυτών από τα άλλα κόμματα, κατατέθηκε σήμερα στην Αυστριακή Πρεσβεία διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ, ο οποίος για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης προτείνει το Αυστραλιανό μοντέλο να εφαρμοστεί στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την επιστολή «δηλώσεις, όπως αυτή του κου Υπουργού Εξωτερικών της φίλης Αυστρίας, που παρομοιάζουν τα νησιά αυτά με ανθρώπινες φυλακές δεν παραποιούν απλώς την πραγματικότητα, παράλληλα υποσκάπτουν τις τοπικές οικονομίες τους, ακριβώς τη στιγμή που χρειάζονται ενίσχυση περισσότερο από ποτέ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, την επιστολή, την οποία υπογράφουν 10 βουλευτές, κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v