Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Δεν δικαιολογούνται ακραίες αντιδράσεις στην ελληνική αγορά

Βαρύ το πλήγμα για την ευρωπαϊκή ενότητα από τις αποφάσεις της Βρετανίας. Περιορισμένες οι επιπτώσεις για Ελλάδα, λόγω μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών σχέσεων, εκτιμά ο τραπεζίτης. Ακραίες και σπασμωδικές οι αντιδράσεις στο ΧΑ.

Σάλλας: Δεν δικαιολογούνται ακραίες αντιδράσεις στην ελληνική αγορά

Ο Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, σχολίασε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: «Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία».

Ενώ την Παρασκευή το πρωί επικρατούσε πανικός στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ κατά την έναρξη των συναλλαγών σημείωνε κατακόρυφη πτώση κατά σχεδόν 15%, ο κ. Σάλλας δεν βλέπει για τη χώρα του μεγάλους κινδύνους λόγω του Brexit: «Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, λόγω του μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών μας σχέσεων, οι επιπτώσεις του Brexit εκτιμώ ότι θα είναι περιορισμένες», δήλωσε ο κ. Σάλλας στη Handelsblatt.

«Γι' αυτό, θεωρώ, πως δεν δικαιολογούνται ακραίες και σπασμωδικές αντιδράσεις στην ελληνική αγορά», συνεχίζει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης Τράπεζας της χώρας.

Καθησυχαστική η ΤτΕ για τις επιπτώσεις του Brexit

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωναν ότι οι επιπτώσεις του Brexit για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι περιορισμένης εμβέλειας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εκτίμηση αυτή εδράζει στο γεγονός ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο εξαιτίας των capital controls.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι όποιες επιπτώσεις σε επίπεδο χρηματαγορών, ομολόγων αλλά και στον τουρισμό αναμένεται να είναι συγκυριακού χαρακτήρα.

Αύριο αναμένεται να συναντηθούν οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης στην Ελβετία, στο περιθώριο του τριμηνιαίου τραπεζικού συνεδρίου που γίνεται στη Βασιλεία. Στο περιθώριο του συνεδρίου, θα συνεδριάσει και η ΕΚΤ.

Στο συνέδριο αυτό, πέραν των κεντρικών τραπεζιτών της ευρωζώνης και της Ε.Ε., συμμετέχουν πάντα και οι κεντρικοί τραπεζίτες από όλες τις χώρες του κόσμου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v