Αναγνώρισε δύο κατηγορούμενους μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ

Ο Νίκος Μαντάς, φίλος του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Ιωάννη Άγγο και Αναστάσιο Μιχάλαρο, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του μουσικού.

Αναγνώρισε δύο κατηγορούμενους μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ

Δύο κατηγορούμενους αναγνώρισε να βρίσκονται το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στον χώρο εντός και εκτός της καφετέριας "Κοράλλι" ο μάρτυρας στην υπόθεση, Νίκος Μαντάς, φίλος του 34χρονου μουσικού, στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Μιχάλαρο ως τον άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν έξω από την καφετέρια Κοράλλι ώρα πριν την δολοφονία του μουσικού.

Ταυτόχρονα, αναγνώρισε και τον κατηγορούμενο Ιωάννη Άγγο ως έναν εκ των ατόμων που βρισκόταν στην καφετέρια "Κοράλλι" και κοίταζαν έντονα την παρέα του Παύλου Φύσσα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, είχε ζητήσει από τους 17 κατηγορούμενους που είναι παρόντες στη δίκη να σηκωθούν όρθιοι και από τον μάρτυρα να τους κοιτάξει καλά.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε πρώτα τον Αναστάσιο Μιχάλαρο για τον οποίο τόνισε: "Ο κύριος είναι ο άνθρωπος που είδα έξω από το μαγαζί, με το τατουάζ, πριν μπω μέσα και τον είχα δει σε ένα βίντεο".

Για τον Αναστάσιο Μιχάλαρο ο μάρτυρας ανέφερε: "Εμείς πηγαίναμε προς το μαγαζί και εκείνος ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση προς εμάς", προσθέτοντας ότι τον είχε δει σε βίντεο από επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα: "Τον είχα δει σε ένα βίντεο στο YouTube και είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με μαίανδρο και τον θυμήθηκα, το βίντεο ήταν για μία εκδήλωση της ΧΑ. Φαίνεται στο βίντεο να μιλάει και να λέει ότι ήταν Χρυσαυγίτης. Ήταν λίγο πιο ψηλός από εμένα με κοντό μαλλί και με μαύρη αμάνικη μπλούζα".

Εν συνεχεία αναγνώρισε τον Ιωάννη Άγγο: "Ο κύριος με το κοστούμι ήταν στο μαγαζί και είναι αυτός που σκόνταψε πάνω στον φίλο μου...". Όπως είχε περιγράψει νωρίτερα ο μάρτυρας, τον κατηγορούμενο τον θυμάται "διότι πέρασε από μπροστά μας και μας κοιτούσε. Είχε κοντά μαλλιά, λίγο γκρι".

Πρόεδρος: Τους ξαναείδατε μετά στην Τσαλδάρη;

Μάρτυρας: Οχι. Δεν πρόλαβα να τους δω, αν είχαν γίνει ένα με τους υπόλοιπους...

Πρόεδρος:Το ερώτημα είναι αν τους είδατε.

Μάρτυρας: Οχι.

Πρόεδρος: Από τους άλλους κατηγορούμενους είδατε κάποιον απ' όλους αυτούς; Γυρίστε καλά, βεβαιωθείτε, κοιτάξτε προσεκτικά σε ό,τι πείτε. Πρέπει να είστε ασφαλής.

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Μέσα στο αστυνομικό τμήμα, στο δωμάτιο που σας βάλανε;

Μάρτυρας: Στο τμήμα ήταν ο κύριος (σ.σ. έδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v