Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη

Στο επίκεντρο ασφάλεια, παιδεία, υγεία και γραφειοκρατία. Οι δημοσκοπήσεις, η... στατιστική και το γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα. Απλή αναλογική συνεπάγεται ακυβερνησία, επιμένει η Συγγρού για τον εκλογικό νόμο.

ΝΔ: Προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη

Στενά παρακολουθούν στη ΝΔ τα ποιοτικά στοιχεία των -δημοσιευμένων αλλά και μυστικών- δημοσκοπήσεων, με ένα από τα κυρίαρχα σημεία όλων τους να είναι το αίτημα των πολιτών για βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Η κοινωνία, όπως παρατηρούν στη Συγγρού, πέρα από το μεγάλο και βασικό ζήτημα της οικονομίας (μνημόνια, διαπραγμάτευση, αξιολόγηση, μέτρα), έχει δει τα τελευταία χρόνια το επίπεδο ζωής σε θέματα όπως η ασφάλεια, η υγεία και η παιδεία να έχει επιδεινωθεί ραγδαία και εκεί είναι που προσαρμόζουν την πολιτική τους.

Δεν είναι τυχαίες οι στοχευμένες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών σε σχετικές δομές, αλλά και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις του κόμματος με τις οποίες στηλιτεύεται η κυβερνητική πολιτική στους συγκεκριμένους τομείς.

Και σε επίπεδο στατιστικής, άλλωστε, η τάξη των «νοικοκυραίων» πάντα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του πρώτου κόμματος στις εθνικές εκλογές, πόσο μάλλον τώρα, που οι διαφορές στην οικονομική πολιτική -ένεκα των μνημονιακών μας υποχρεώσεων- εκ των πραγμάτων δεν είναι μεγάλες, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα κυβερνά.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα

Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μεγάλη βαρύτητα στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, με τον κ. Μητσοτάκη να έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του αυτό να αποτυπωθεί στον μέγιστο βαθμό μέσα στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο διαμορφώνεται αυτή την περίοδο. Για τον σκοπό αυτόν, επί καθημερινής βάσης πραγματοποιούνται συσκέψεις με τη συμμετοχή των αρμόδιων συντονιστών, τομεαρχών και γραμματέων του κόμματος, που σε συνεννόηση με τις ομάδες εργασίας για την κατάρτιση του προγράμματος θα καθορίσουν τις τελικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα που το μεταναστευτικό πρόβλημα εξακολουθεί να μαστίζει τις τοπικές κοινωνίες, η ΝΔ μέσα στο Σαββατοκύριακο στόχευσε την κυβέρνηση με αφορμή τη νέα επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ και τη «μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε άντρο των αναρχικών, με την ανοχή της κυβέρνησης. Αναφερόμενη στις «βόμβες μολότοφ, την καταστροφή λεωφορείων και τρόλεϊ, και τις επιθέσεις σε κατοίκους», καταγγέλλει πως «αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας για τα οποία ο κ. Τσίπρας, αποκομμένος από την καθημερινότητα των πολιτών, αδιαφορεί προκλητικά».

Και τούτο, λίγες ώρες μετά τις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (Α.Με.Α.) «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» και στην αγορά της Ερμούπολης της Σύρου, καθώς και στην ανακοίνωση της κομματικής δράσης «Κανένας στο περιθώριο».

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θα επιμείνουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Συντονιστικό όργανο της Κ.Ο.

Σε αναμονή εξάλλου της κατάθεσης στη Βουλή της κυβερνητικής πρότασης για τον εκλογικό νόμο, η ΝΔ θα συνεχίσει στη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, υποστηρίζοντας ότι «η απλή αναλογική είναι ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία, προσθέτοντας προβλήματα σε μια πολύ δύσκολη καμπή».

Σήμερα ενδέχεται να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το θέμα, χωρίς όμως να αναμένεται κάποια ριζική αλλαγή στη στάση του κόμματος.

Πάντως, ο συντονιστής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΝΔ Μάκης Βορίδης πρότεινε χθες (real news) το μπόνους των 50 εδρών να το παίρνει το πρώτο κόμμα μόνο εάν το ποσοστό του είναι τέτοιο που με την πρόσθεσή του θα του έδινε αυτοδυναμία, ενώ όσο χαμηλότερα είναι τα ποσοστά του, τόσο θα πρέπει το μπόνους να διαμοιράζεται πιο αναλογικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v