Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία

«Όταν υπερφορολογείς, μειώνονται τα κρατικά έσοδα. Αυτό το ξέρουν όλοι, εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επανέλαβε το αίτημα για εκλογές. Χαρακτήρισε εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018.

Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία
Ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης «στον Ενικό», ενώ τάχθηκε κατά της υπερφορολόγησης

«Όταν υπερφορολογείς, μειώνονται τα κρατικά έσοδα. Αυτό το ξέρουν όλοι, εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας ότι μια σταδιακή μείωσή του θα τονώσει την αγορά και άρα μπορεί να αυξήσει τα έσοδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η βασική διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η πρώτη ξέρει πώς να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αλλάξει και έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη ΝΔ. Για αυτό δεσμεύομαι για μεγάλη ανανέωση στελεχιακού δυναμικού. Πρέπει να δώσουμε χώρο σε νέα πρόσωπα, συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε την απλή αναλογική ως συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. «Είναι εγκληματική η απλή αναλογική. Ο κ. Τσίπρας την θέλει για να βάλει ένα φρένο στην αναρρίχηση της ΝΔ στην εξουσία», συμπλήρωσε, ενώ τάχθηκε κατά τη ψήφου στην ηλικία των 17 ετών.

Παράλληλα τόνισε ότι για την εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να είναι εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018.

Ανέφερε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει το Σεπτέμβριο ένα συνολικό σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.

Για το δημόσιο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο εκείνων που μπήκαν παράνομα, με πλαστά πτυχία.

«Δεν αξίζουν να είναι στο δημόσιο και πρέπει να φύγουν. Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Δεν χρειάζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερη κατανομή του προσωπικού», είπε κατηγορηματικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές λέγοντας πως το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ουραγός στις εξελίξεις υπογράμμισε, φέρνοντας το παράδειγμά της χρήσης πλαστικού χρήματος και τις δυνατότητες που προσφέρει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από το έργο που έχει επιτύχει στο τιμόνι της ΝΔ, ξεχωρίζοντας το δημοκοπικό προβάδισμα του κόμματός του, αλλά και τις καταστατικές αλλαγές. Χαρακτήρισε στοίχημα την προσέλκυση νέων και ικανών ανθρώπων στη ΝΔ, ενώ διευκρίνισε πως δεν προχωρήσει σε μεταγραφές ατόμων από άλλα κόμματα.

O κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Brexit μια μεγάλη περιπέτεια και ανέφερε πως ούτε ο ίδιος το περίμενε. Τόνισε πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν θέλγει τη μεσαία τάξη. Η Ευρώπη είναι μια τραυματισμένη ήπειρος, κυρίως από το λαϊκισμό, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v