Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε στον λαϊκισμό να διαλύσει την Ευρώπη

«Μετά το πρώτο σοκ από το Βrexit, χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και γενναίες δράσεις, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα τώρα, κοινωνική προστασία για όλους και χρηματοδότηση για ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε στον λαϊκισμό να διαλύσει την Ευρώπη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την προσέλευσή της στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που διεξάγεται στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμμετέχω σε μία ιστορική συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. Δεν θα επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στις συντηρητικές πολιτικές να διαλύσουν την Ευρώπη. Μετά το πρώτο σοκ από το Βrexit, χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και γενναίες δράσεις, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα τώρα, κοινωνική προστασία για όλους και χρηματοδότηση για ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Αν νοιαζόμαστε όμως πραγματικά για ένα ασφαλές μέλλον με προοπτική, να τολμήσουμε μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.

Να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το άφησαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες που οραματίστηκαν το κοινό μας σπίτι. Όσο για μας, τους σοσιαλιστές, έχουμε ευθύνη να προωθήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις, για να εξασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς κράτη-μέλη δύο ταχυτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v