Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απόφαση Θάνου παραπέμπεται στο πειθαρχικό η Τσατάνη

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται η εισαγγελέας εφετών, λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση Βγενόπουλου. Τι της καταλογίζουν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Με απόφαση Θάνου παραπέμπεται στο πειθαρχικό η Τσατάνη

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, με απόφαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν την κατάθεση της κυρίας Τσατάνη -αύριο- στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου άσκησε χθες πειθαρχική αγωγή σε βάρος της κ. Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητά της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι η Γεωργία Τσατάνη είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου και την είχε αρχειοθετήσει, ενώ παράλληλα είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη, μετά και από ενστάσεις που προέβαλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς της.

Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, προκαλώντας αντιδράσεις από την ελεγχόμενη εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε και ολοκληρώθηκε από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου, η οποία και πρότεινε την παραπομπή της κυρίας Θάνου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα κρίνει τώρα εάν τελέστηκαν τα παραπτώματα που αποδίδονται στην εισαγγελέα Εφετών. Σε θετική περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι από απλή επίπληξη έως 3μηνη παύση από τα καθήκοντά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v