Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδειάζει Μαξίμου το Νομικό Συμβούλιο για Μαρινόπουλο!

Σύμφωνη με τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών ήταν η στάση μας στην εκδίκαση της αίτησης της Μαρινόπουλος για προστασία από τους πιστωτές, ξεκαθαρίζει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, απαντώντας στην έντονη κριτική του Μαξίμου.

Αδειάζει Μαξίμου το Νομικό Συμβούλιο για Μαρινόπουλο!

Η στάση μας στο θέμα του Μαρινόπουλου ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά το σάλο που ξέσπασε από τη στάση που κράτησε το Δημόσιο στην εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99. 

Σημειώνεται ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τάχθηκε εναντίον της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε προστασία από τους πιστωτές, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Μαξίμου για στήριξη βιώσιμης λύσης για την εταιρία, με γνώμονα τη διάσωση των θέσεων εργασίας αλλά και τον περιορισμό, όσο αυτό είναι δυνατόν, των δυσμενών επιπτώσεων για τους χιλιάδες προμηθευτές/πιστωτές της Μαρινόπουλος και την ευρύτερη αγορά.

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου χρέωναν ξεκάθαρα την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τονίζοντας ότι εξετάζεται το πώς θα μπορούσε να αλλάξει εκ των υστέρων η τοποθέτηση του Δημοσίου.   

Στην ανακοίνωσή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επισημαίνει τα εξής: 

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο, στο ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνονται γνωστά τα εξής: οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Ν.Σ.Κ. τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ΄εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του Ν.Σ.Κ. κατά τη συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του Ν.Σ.Κ. (ν. 3086/2002).»

Σημειώνεται ότι μέσα στο συνολικό πανδαιμόνιο φαίνεται ότι προέκυψε και γλωσσικό ολίσθημα στην επικοινωνία των εκπροσώπων του Δημοσίου με τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ το ποσό των οφειλών. Οι οφειλές είναι 50 εκατ. ευρώ όπως αναφέρεται και στην αίτηση της Μαρινόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v