Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μας πληρώνουν και τα κατάσχουν!

Ενέργειες για ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών κάνει η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τη στιγμή που αναμένονται διευκρινίσεις από τη ΓΓΔΕ για την υπόθεση. «Καμπανάκι» από τους εργαζόμενους.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μας πληρώνουν και τα κατάσχουν!

Στην κατάσχεση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των Ναυπηγείων Ελευσίνας προχώρησε η ΓΓΔΕ, με τους εργαζόμενους να προειδοποιούν για «λουκέτο» καθώς είναι αδύνατη η καταβολή των μισθών και η συνέχεια της λειτουργίας των ναυπηγείων.

Πηγές της διοίκησης του Ναυπηγείου με τις οποίες συνομίλησε το Euro2day.gr, ανέφεραν ότι και στην περίπτωση αυτή, η ΓΓΔΕ εφαρμόζει τη γνωστή εγκύκλιο για τη δέσμευση καταθέσεων. Ωστόσο τόνιζαν ότι τα ποσά των τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύονται, αποτελούν πληρωμές του Δημοσίου (Υπ. Εθν. Άμυνας) για την εκτέλεση παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού (Πυραυλάκατοι).

Έτσι έλεγαν με νόημα, ότι το δημόσιο από τη μία μεριά πληρώνει και από την άλλη δεσμεύει τα ποσά που καταβάλλει, καθιστώντας έτσι έως και αδύνατη την ολοκλήρωση των παραγγελιών.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ότι η διοίκηση της εταιρείας προχωρά σε ενέργειες για την ακύρωση της απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνιζαν, εκτός από το ότι δεν θα καταστεί δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας και η ομαλή εξέλιξη του προγράμματος των πυραυλακάτων, το Δημόσιο θα χάσει πολλαπλάσια ποσά από αυτά που θα εισπράξει από τους δεσμευμένους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΔΕ αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση για την υπόθεση. 

«Καμπανάκι» από τους εργαζόμενους

Για τον κίνδυνο «λουκέτου» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας προειδοποίησαν νωρίτερα με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, μετά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του ναυπηγείου από τη ΓΓΔΕ. 

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε «αυθαίρετα» στην κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών, με συνέπεια να είναι αδύνατη η καταβολή των μισθών και η συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου, ενώ το πρόγραμμα της κατασκευής των πυραυλάκατων πλοίων για το Πολεμικό Ναυτικό τινάζεται στον αέρα. 

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι η ΓΓΔΕ προχώρησε στην ενέργεια αυτή παρά τον πρόσφατο νόμο 4361/16, που προστατεύει την περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις, με σκοπό την απρόσκοπτη πληρωμή της μισθοδοσίας και την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των πυραυλάκατων.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v