Με τις διοικήσεις Fosun και CEFC συναντήθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Συναντήσεις με τις διοικήσεις δύο κινεζικών κολοσσών, της Fosun και της CEFC, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στη Σαγκάη. Τι συζητήθηκε.

Με τις διοικήσεις Fosun και CEFC συναντήθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Με τη διοίκηση της Fosun, του κινεζικού ομίλου που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα για την αξιοποίηση του Ελληνικού, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η Fosun είναι μεσα στις 500 μεγαλύτερες της λίστας Forbes, με συνολικό ενεργητικό 500 δισ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στον τομέα του φαρμάκου, στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ήδη ως μέτοχος στην επένδυση του Ελληνικού, ως εκ των βασικών μετόχων της εισηγμένης Folli Follie και ως μέτοχος τoυ τουριστικού ομίλου Club Med. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τουρισμό, για εισαγωγή αγροτοδιατροφικων προϊόντων ελληνικής παραγωγής στην Κίνα, και για επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκαναν, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία και προστασία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας.

Η CEFC είναι, επίσης, όμιλος εταιρειών με παρουσία σε πλήθος τομέων, μεταξύ των οποίων και οι επενδύσεις. Πρόκειται για την 8η σε μέγεθος επιχείρηση στην Κίνα και τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Σαγκαη. Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και έχει επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ τα δυο τελευταία χρονια στην Τσεχία, ενώ η Ευρώπη είναι ο No 1 προορισμός για τις επενδύσεις της. Κύριες δραστηριότητας της είναι οι επενδύσεις κεφαλαίων, το real estate, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα χρηματοοικονομικά, το φάρμακο, η βιομηχανία, ο αθλητισμός.

Στις συναντήσεις ο Πρωθυπουργός επισήμανε οτι η πολιτική προσέγγιση Ελλάδας-Κίνας και η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα, δημιουργούν εξαιρετικά ευνοϊκές προϋποθέσεις για στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν επίσης τα αμέσως επόμενα βήματα για την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v