Μαξίμου: Καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια»

Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η βασική πρόβλεψη του προωθούμενου νομοθετήματος ότι ο φόρος για τη νομιμοποίηση «μαύρων καταθέσεων» θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά τον χρόνο που αποκτήθηκε το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Μαξίμου: Καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια»
«Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά. Δεν θα δοθεί καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια», υποστήριξε κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με αντικείμενο την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η βασική πρόβλεψη του προωθούμενου νομοθετήματος, ότι ο φόρος για τη νομιμοποίηση «μαύρων καταθέσεων» θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά τον χρόνο που αποκτήθηκε το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχουν εκπτώσεις από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα καθώς και απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες για απόκρυψη εισοδήματος.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και νέες παρεμβάσεις διευκόλυνσης (π.χ. επιμήκυνση διάρκειας δανείου) για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v