Προβληματίζει το ΝΑΤΟ η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας

Η αμυντική προσέγγιση Αθήνας-Μόσχας δημιουργεί εμπόδια στην εμφάνιση ενιαίου μετώπου κατά της Ρωσίας, δηλώνουν στην Telegraph αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Προβληματίζει το ΝΑΤΟ η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας
Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν πως οι προσπάθειες της Ελλάδας να κλείσει αμυντική συμφωνία με τη Μόσχα θα μπορούσαν να υπονομεύσουν σοβαρά τις προσπάθειες για εμφάνιση ενιαίου μετώπου κατά των ρωσικών επιθετικών ενεργειών, σύμφωνα με την Telegraph.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου τον περασμένο μήνα, με τoν οποία αποκάλυψε μια νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή όπλων Kalashnikov. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πως η συμφωνία είναι ζωτικής συμφωνίας για να αποτραπεί η κατάρρευση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Όμως, για να προχωρήσει η συμφωνία, η Μόσχα επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει πρώτα να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της στο ΝΑΤΟ να άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, πολλοί ηγέτες του ΝΑΤΟ βλέπουν με καχυποψία τον κ. Καμμένο, μετά από μια σειρά σχολίων του.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι ηγέτες του ΝΑΤΟ να παρουσιάσουν ένα ενωμένο μέτωπο κατά της Ρωσίας στη σύνοδο στη Βαρσοβία, αν θέλουμε να αποτρέψουμε περαιτέρω επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ευρώπη», τόνισε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. «Όμως το γεγονός πως μια στρατηγικά σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, προσπαθεί να δημιουργήσει τις δικές της σχέσεις με τη Μόσχα, θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την ικανότητα της Συμμαχίας να εμφανίσει ενιαίο μέτωπο προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω ενέργειες ρωσικής επιθετικότητας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v