Εν αναμονή των αποφάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna και ΣΚΑΪ. Απορριπτικές οι μέχρι στιγμής αποφάσεις. Υπομνήματα καταθέτουν οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

Εν αναμονή των αποφάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τέσσερις "δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)".

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, με μπαράζ προσφυγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, προσπαθούν να "μπλοκάρουν" τη διαγωνιστική διαδικασία, ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, όλες οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν εκδοθεί επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων είναι απορριπτικές.

Συγκεκριμένα, προς το παρόν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Alpha, Star Channel και Έψιλον κατά της κοινής απόφασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με την οποία καθορίστηκε στα 3.000.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna και ΣΚΑΪ κατά της προκήρυξης (1/2016) του διαγωνισμού που αφορά στη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και οι οποίες συζητήθηκαν στις 5 Ιουλίου ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της.

Ωστόσο, η σημαντικότερη απόφαση σχετικά με τον διαγωνισμό είναι αυτή που θα εκδοθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί 23 αιτήσεων ακύρωσης (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών κατά των υπουργικών αποφάσεων που προηγήθηκαν της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών, των τηλεοπτικών σταθμών και του ελληνικού Δημοσίου, έχουν λάβει προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Μετά την υποβολή των υπομνημάτων, θα προγραμματιστούν οι διασκέψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και εν συνεχεία τους επόμενους μήνες θα εκδοθεί η απόφασή του.

Τις προσφυγές έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Alpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV) και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση των φακέλων υποψηφιότητας που είχαν κατατεθεί για τις δημοπρατούμενες άδειες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε δώσει ραντεβού «τον Αύγουστο για τη δημοπράτηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v