«Προσλαμβάνει» σκύλους για τα ευρώ που... φεύγουν στο εξωτερικό το ΥΠΟΙΚ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι βγαίνουν συστηματικά το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό «πακέτα» μετρητών λόγω των περιορισμών των capital controls.

«Προσλαμβάνει» σκύλους για τα ευρώ που... φεύγουν στο εξωτερικό το ΥΠΟΙΚ

Με σκύλους θα ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών σε λιμάνια και αεροδρόμια, για μετρητά που ετοιμάζονται να «πετάξουν» στο εξωτερικό λόγω των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων.

 

Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους που θα ανιχνεύουν τις αποσκευές των επιβατών στις πύλες εξόδου της χώρας για να εντοπίσουν χαρτονομίσματα (προφανώς ευρώ), που προορίζονται για το εξωτερικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι βγαίνουν συστηματικά το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό «πακέτα» μετρητών λόγω των περιορισμών των capital controls.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, δεν επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών άνω των 2.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και στις εξόδους της χώρας προβλέπονται έλεγχοι για την τήρηση του σχετικού ορίου.

Η ΓΓΔΕ στρέφεται για την απόκτηση των 4 σκύλων στη γερμανική αγορά, καθώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, είναι προτιμητέες οι ράτσες του γερμανικού ποιμενικού, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά. Επίσης, οι σκύλοι θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς, ηλικίας από 12 έως 24 μηνών και να έχουν περάσει επιτυχώς μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις.

Οι σκύλοι για να προσληφθούν θα περάσουν και... ψυχιατρικά τεστ, αφού θα πρέπει να είναι «ψυχολογικά υγιείς» και γενικώς να μην έχουν τα νεύρα τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v