Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jetoil: Απορρίφθηκε η αίτηση για ανάκληση της προστασίας

Παραμένει σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της η Jetoil καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε το αίτημα των τραπεζών για ανάκληση.

Jetoil: Απορρίφθηκε η αίτηση για ανάκληση της προστασίας
Απορρίφθηκε τελικά από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση ανάκλησης που κατέθεσαν οι τράπεζες Αlpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, για την υπαγωγή της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Jetoil στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι οι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών είχαν αναφέρει κατά τη διαδικασία της εκδίκασης ότι η αίτηση ανάκλησης επιβλήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πιθανότητα να υλοποιήσει ένα επιτυχημένο σχέδιο εξυγίανσης, τονίζοντας ότι η προσφυγή στο άρθρο 99 είναι δόλια, καθώς η επιχείρηση επιδιώκει τη διασφάλιση των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης.

Οπως ανέφεραν, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα εξυγίανσης για την επιχείρηση, η οποία ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική έναντι των πιστωτών της. Παράλληλα, είχαν αμφισβητήσει ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, ή αν υπάρχει, όπως σημείωσαν, δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της Jetoil κατέθεσε στο δικαστήριο φάκελο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υποψήφιου επενδυτή και της Αlpha Bank, με βάση την οποία υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τη διάσωση της επιχείρησης.

Ο νομικός σύμβουλος της Jetoil σημείωνε πως υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο για την εξυγίανση της επιχείρησης, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω της σφοδρής αντίδρασης των πιστωτριών τραπεζών. Τόνιζε επίσης ότι η επιχείρηση αυτό που ζητάει είναι πίστωση λίγου χρόνου, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία με κάποιον ενδιαφερόμενο επενδυτή, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις να εξυγιανθεί.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v