ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστέλλουν μέχρι την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Πέμπτη η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, η οποία συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστέλλουν μέχρι την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Ακαρπη, όπως αναμενόταν, ήταν η σημερινή συνάντηση της διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και των δύο σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Ομως, τα σωματεία αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγείλει από αύριο έως και την Πέμπτη, για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έτσι κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο τα δρομολόγια σε όλον τον σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο και τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Στα αιτήματα που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επιφυλάχθηκε και υποστήριξε πως θα επανέλθει την Πέμπτη. Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξαν, πάντως, πως είναι αρνητικοί στο κείμενο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχουν καταθέσει τα σωματεία. 

Η εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης φαίνεται πως αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie (FS). Οι Ιταλοί, οι μοναδικοί που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά ύψους 45 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν θέσει σειρά όρων για να μείνουν στον διαγωνισμό.

Σε ανακοίνωση των δύο σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρονται τα εξής:

"Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την σημερινή συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ, τα δύο σωματεία αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων από αύριο Τρίτη 19/7 μέχρι και την Πέμπτη 21/7, όπου θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση. Την Παρασκευή τα δύο σωματεία θα συνεδριάσουν εκτάκτως για να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα. 

Καλούμε την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο, ΤΑΙΠΕΔ, Διοίκηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να πράξουν τα αυτονόητα!!!"

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v