Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 31 Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για ΕΕΣΣΤΥ

Σε δύο φάσεις θα διεξαχθεί και ο νέος διαγωνισμός για την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ) που προκήρυξε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι 12 Σεπτεμβρίου για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Στις 31 Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για ΕΕΣΣΤΥ

Στις 12 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο νέο διαγωνισμό πώλησης του 100% της εταιρείας διαχείρισης τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ), που προκήρυξε σήμερα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι για το 100% της θυγατρικής του ΟΣΕ θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ κηρύχθηκε άγονος καθώς ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον. Αρχικό, μη δεσμευτικό, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τρεις υποψήφιοι: η γερμανική Siemens, η κοινοπραξία της γαλλικής Alstom με τον όμιλο Κοπελούζου και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι. Η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος συνδέεται με το γεγονός πως οι υποψήφιοι θέλουν να γνωρίζουν τι θα συμβεί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι και ο μοναδικός πελάτης της ΕΕΣΣΤΥ. Τώρα στο ΤΑΙΠΕΔ ελπίζουν πως μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την προσφορά των 45.000.000 ευρώ που κατέθεσαν προ ημερών οι Ιταλοί της Ferrovie Dello Stato Italiane. Οι Ιταλοί φέρονται πλέον και ως κύριοι υποψήφιοι για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v