Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Εφικτή η έξοδος στις αγορές το καλοκαίρι του 2017

Ρεαλιστικοί οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2018, λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεν θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης". Πρώτο "τεστ" για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το καλοκαίρι του 2017.

Τσακαλώτος: Εφικτή η έξοδος στις αγορές το καλοκαίρι του 2017

Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές χωρίς περαιτέρω περικοπή δαπανών, ενώ εξετάζει έξοδο στις αγορές ομολόγων το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε «ρεαλιστικούς» τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2018, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει ενεργοποίηση του «κόφτη».

Στη συνέχεια, θέλουμε να φτάσουμε σε μεσοπρόθεσμο πλεόνασμα που θα είναι χαμηλότερο του 3,5%, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι το πώς θα επιτευχθεί αυτό είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, αν όλα πάνε καλά, τότε η Αθήνα θα προσπαθήσει να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές σε περίπου έναν χρόνο. Ένα πρώτο τεστ θα υπάρξει το καλοκαίρι του 2017, είναι εφικτό, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του «plan B», με αφορμή το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ, είπε πως «η ΝΔ ανακινεί ζητήματα από το πουθενά», και πως «ο ιδεολόγημα της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι τα σχέδια αυτά ήταν το plan Α της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν προκύπτει από πουθενά.»

«Στην πραγματικότητα είναι προφανές ότι η Ν.Δ. δεν θέλει και δεν μπορεί να επωμισθεί το πρόγραμμά της και με βάση αυτό να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v