Προκαταρκτική εξέταση για διαγωνισμό στην Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Στον διαγωνισμό έδωσαν εξετάσεις και μπήκαν στην Σχολή δύο δικηγορίνες και ένας δικηγόρος οι οποίοι ήταν μέλη των δικηγορικών εταιρειών καθηγητή της Νομικής Σχολής, ο οποίος ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Προκαταρκτική εξέταση για διαγωνισμό στην Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για τον τελευταίο εισαγωγικό διαγωνισμό στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου έδωσαν εξετάσεις και μπήκαν στην Σχολή δύο δικηγορίνες και ένας δικηγόρος οι οποίοι ήταν μέλη των δικηγορικών εταιρειών (δηλαδή συνέταιροι) καθηγητή της Νομικής Σχολής. Ο καθηγητής ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Αυτή δεν ειναι η μόνη περίπτωση καθώς και στις περασμένες εισαγωγικές εξετάσεις δικηγορίνα συνέταιρος δικηγορικής εταιρείας μέλους της επιτροπής (αυτή τη φορά ήταν δικηγόρος το μέλος αυτό), έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Σχολή.

Ο καθηγητής της Νομικής είχε θέσει το ζήτημα ότι δυο μέλη των δικηγορικών εταιρειών του είναι υποψήφιες για να εισαχθούν στην Σχολή (δύο μήνες προ των εξετάσεων απεχώρησαν από τις εταιρείες). Τόσο τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής σύσσωμα, όσο και η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάνθηκαν ότι είναι νόμιμη και ηθική η συμμετοχή του καθηγητή στην εξεταστική επιτροπή και δεν υπάρχει ζήτημα ασυμβιβάστου.

Πάντως ο καθηγητής, πρότεινε δυο από τα τέσσερα θέματα των γραπτών εξετάσεων και βαθμολόγησε τα γραπτά των υποψηφίων, ενώ συμμετείχε και στις προφορικές εξετάσεις κατά τις οποίες φέρεται να αποκάλεσε τις συνεργάτιδες του με τα χαϊδευτικά τους ονόματα.

Επίσης τα γραπτά των υποψηφίων φέρεται να μεταφέρθηκαν με κούριερ στα γραφεία και τα σπίτια του καθηγητή και του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διορθωθούν. Σε ορισμένα γραπτά υπήρχαν σημειώσεις με κόκκινο στυλό και φωσφορίζοντα μαρκαδόρο, ενώ άλλα ήταν γραμμένα με «πενάκι».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v