Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» από ΣτΕ για αξιοποίηση της Αφάντου

Εκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) και έκανε μόνο ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

«Πράσινο φως» από ΣτΕ για αξιοποίηση της Αφάντου

Το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση του δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) Αφάντου Ρόδου του Δήμου Ρόδου έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει δυο ακίνητα. Το ένα είναι το Γκόλφ Αφάντου επιφάνειας 1.327.994 τ.μ. και το δεύτερο είναι το Νότιο Αφάντου εμβαδού 255,763 τ.μ.

Συγκεκριμένα το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 160/206 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) και έκανε μόνο ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Σημειώνεται πως από την τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση έχει εξαιρεθεί, λόγω των αρχαιοτήτων, η Α΄ ζώνη, ενώ η Β΄ Ζώνη, όπως και η υπόλοιπη έκταση που είναι και το Γκόλφ Αφάντου (7 γήπεδα σε έκταση 450 περίπου στρεμμάτων) το οποίο λειτουργεί από το 1973, μπορεί να αξιοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αρχαιολογικό της χαρακτήρα.

Το ΣτΕ επισημαίνει στη γνωμοδότηση του πως στην περιοχή του Γκόλφ Αφάντου επιτρέπεται η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, όπως και η αναδιάταξή του προκειμένου να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του ΕΟΤ.

Παράλληλα, ειδική μέριμνα γίνεται για την προστασία του υγροβιότοπου της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v