Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλία Τσιρώνη για τα αυθαίρετα στο Ηράκλειο Κρήτης

Επίσκεψη αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη στο Ηράκλειο Κρήτης και ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση για τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα.

Ομιλία Τσιρώνη για τα αυθαίρετα στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης επισκέφτηκε στις 22 και 23/7 το Ηράκλειο Κρήτης, όπου και συναντήθηκε με τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Έμφαση δόθηκε στον νέο νόμο για τη δόμηση που ετοιμάζεται από το ΥΠΕΝ και για τον σκοπό αυτό συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 22/7 το απόγευμα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πλήθος δημάρχων του νομού, εκπρόσωποι φορέων και επιμελητηρίων, σύλλογοι οικιστών, αλλά και πολίτες, στους οποίους δόθηκε ο λόγος και έκαναν ερωτήσεις απευθείας στον αναπληρωτή υπουργό.

Όπως τόνισε ο Γ. Τσιρώνης κατά την ομιλία του, πολιτική του υπουργείου στη λύση του προβλήματος της δόμησης είναι η καταγραφή και όχι η τιμωρία. Γι’ αυτό και πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί κίνητρο ώστε να δηλωθούν όσον το δυνατόν περισσότερα από τα υφιστάμενα αυθαίρετα και να υπάρξει για πρώτη φορά η καταγραφή και αποτύπωσή τους.

Το Σάββατο 23/7 ο αναπληρωτή υπουργός επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ηρακλείου και τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, όπου παρουσία και των υπολοίπων δημάρχων του νομού κατατέθηκαν προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη, στην Περιφέρεια, όπου συζητήθηκαν θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυθαιρέτων και απορριμμάτων.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Δασών Ν. Ηρακλείου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπαλλήλους τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί αναφορικά με τη δασοπονία, αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δασικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v