Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης: Ο αριθμός των αδειών είναι τέσσερις!

«Είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της.

Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης: Ο αριθμός των αδειών είναι τέσσερις!

Διαψεύδει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης δημοσιεύματα που υπονοούν ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών. 

«Είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης (με κεφαλαία γράμματα στο τεύχος που μοιράστηκε στους βουλευτές)». 

«Ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική πράξη».

Ας μην επιχαίρουν λοιπόν, όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα: πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της.

Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v