Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Εξεταστική από αυτή ή την άλλη Βουλή

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα που δεν παρέστη στη Βουλή. «Ηταν συνειδητά ψέμματα ή δεν ξέρατε τι γίνονταν»; Τεράστιο το κόστος και βαθιά τα τραύματα του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ. Πρέπει να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Μητσοτάκης: Εξεταστική από αυτή ή την άλλη Βουλή

Δεν εκπλήσσομαι από την καθυστέρηση στη συζήτηση της πρότασής μας για την εξεταστική επιτροπή. Δεν εκπλήσσομαι ούτε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε σήμερα το λόγο στη Βουλή, υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ.

Λείπει και ο Π. Καμμένος στη Βουλγαρία. «Θα πήγαινε και στη Μογγολία για να μην είναι παρόν στη συζήτηση», συμπλήρωσε.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 άφησε βαθιά τραύματα στην ελληνική οικονομία και πρέπει να εξεταστεί γιατί η χώρα σύρθηκε σε ένα τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.

Εάν καταψηφιστεί η πρότασή μας όπως αναμένω, στην επόμενη Βουλή θα γίνει, ξεκαθάρισε.
Φοβάστε κάτι; αναρωτήθηκε κοιτώντας τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας για την Ελλάδα του 2021 δεν παίρνεται συγχωροχάρτι για όσα έγιναν το 2015. Τέθηκε σε κίνδυνο η μεγαλύτερη κατάκτηση της χώρας, η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Θέλουμε να τεκμηριώσουμε το πραγματικό κόστος από την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι τεράστιο».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η συμμετοχή του Δημοσίου στις συστημικές τράπεζες μειώθηκε κατακόρυφα από την τρίτη (αχρείαστη) ανακεφαλαιοποίηση, ενώ στην πραγματική οικονομία θα είχε σημαντική άνοδο αν είχαν επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις της Κομισιόν. Τα capital controls διέλυσαν την πραγματική οικονομία.

«Θα σκίζατε τα μνημόνια και υπογράψατε τρίτο», κατηγόρησε την κυβέρνηση. Δεν πήρατε εντολή ισχυρής διαπραγμάτευσης, αλλά εντολή να σκίσετε τα μνημόνια.

Εκβιάσατε και μετά τραπήκατε σε άτακτη φυγή, αξίζατε το βραβείο της χειρότερης διαπραγμάτευσης που σας έδωσε το Χάρβαρντ.

Για να καταλογίσουμε τις πολιτικές ευθύνες πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος, αν υπήρξαν παραλείψεις ή κάτι άλλο. Ετσι θα αποτρέψουμε στο μέλλον από τους λαοπλάνους να εξαπατήσουν το λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαντήσει αν έλεγε συνειδητά ψέματα ή δεν ήξερε τι του γίνονταν. Το πιο πιθανό είναι ότι συνέβησαν και τα δυο. 

Μίλησε για έξι κινήσεις:

1) Αχαλίνωτα ψέματα

2) Εξάντληση της διαπραγμάτευσης ώστε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο

3) Δημοψήφισμα

4) Πλήρη συνθηκολόγηση

5) Ψήφιση μνημονίου με την βοήθεια της αντιπολίτευσης

6) Αιφνιδιαστικές εκλογές: για να ξεφορτωθείτε τους εσωκομματικούς αντιπάλους ή μήπως για να γλιτώσετε τυχόν ευθύνες; αναρωτήθηκε.

Όπως είπε η κυβέρνηση πριν το δημοψήφισμα ήξερε ότι με τη λήξη του προγράμματος θα οδηγούμασταν σε capital controls.

Αναρωτήθηκε γιατί δεν δημοσιοποιείται η μελέτη για το «plan B» και εκτίμησε ότι υπήρξε σενάριο εκτροπής και εάν το «plan B» ήταν το «plan A» αλλά φοβήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να το εφαρμόσει.

Ποιος ήταν το ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη; ρώτησε ο αρχηγός της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα Βαρουφάκη αλλά θέμα Τσίπρα.

Η εξεταστική θα ήταν πρώτης τάξης ευκαιρίας να πει η κυβέρνηση συγνώμη αλλά δεν το κάνει γιατί έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και την πραγματικότητα.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v