Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύελλα στο παρά πέντε της ψηφοφορίας

Φωνές και βαρείς χαρακτηρισμοί μετά από αιχμή του Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θύελλα στο παρά πέντε της ψηφοφορίας

Η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ κορυφώθηκε μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παίρνοντας το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι από το 1974 η αριστερή πτέρυγα της Βουλής παλεύει για την απλή αναλογική και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ίσως λόγο δύσκολης παιδικής ηλικίας (σ.σ. αναφερόμενος στην ατάκα του αρχηγού της ΝΔ ότι ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος) δεν έχει διαβάσει καλά το Ρουσσό.

Στο σημείο αυτό ξέσπασε φασαρία και ακούστηκαν χαρακτηρισμοί τόσο από την πτέρυγα της ΝΔ όσο και από τον ομιλούντα υπουργό. Ο ίδιος αρνήθηκε να συνεχίσει την ομιλία του λέγοντας ότι είναι στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας να μην απαντήσει κανείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ενόχλησε τη ΝΔ η ειρωνική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη δική σας λογική τη δικτατορία πολέμησε μόνο η αριστερά. Βρέφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγο του πατέρα του, υπενθύμισε και όπως είπε η οικογένεια αναχώρησε στο εξωτερικό με διαβατήριο που για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έλεγε «αβάπτιστος».

Ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εγερθεί και να ζητήσει συγνώμη συμπληρώνοντας ότι δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα. Παράλληλα επιχειρηματολόγησε υποστηρίζοντας ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ήταν μεγάλο και ότι η ΝΔ είχε ψηφίσει νόμο για τα κόκκινα δάνεια. 

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντήσει στα ουσιαστικά θέματα. Ο υπουργός πήρε το λόγο και απλά σημείωσε ότι το βασικό σημείο είναι η πορεία της οικονομίας που το 2015 υποχώρησε μόλις 0,2% του ΑΕΠ και το επιχείρημα Μητσοτάκη ότι θα υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη δεν ευσταθεί καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πάρει πολλά δημοσιονομικά μέτρα για να πιάσει το πλεόνασμα.

Απαντώντας στο θέμα ύφους και ήθους είπε ότι δεν είναι σωστό από τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για ψεύτες δημαγωγούς και να αποκαλούν τον πρωθυπουργό της χώρας δημαγωγό. Μπροστά σε αυτό που είπα εγώ -και ήταν αστείο- είναι πταίσμα. Αναρωτιέμαι αν έμαθε στο Χάρβαρντ να μιλά με αυτό τον τρόπο.

Υποστήριξε δε ότι από τους κυβερνητικούς βουλευτές που είναι σήμερα στη Βουλή δεν ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως Τσολάκογλου κ.τλ.

Ο κ. Δένδιας ξαναπήρε το λόγο τονίζοντας πώς το μέγα ατόπημα στο οποίο προέβη ο Ε. Τσακαλώτος προσπάθησε να το καλύψει λέγοντας πώς κάποιος αποκάλεσε ψεύτη τον πρωθυπουργό.

«Είστε ανάγωγος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ επανάληψη χαρακτήρισε τους βουλευτές της ΝΔ γερμανοτσολιάδες», τόνισε ο κ. Δένδιας.

 


Real.gr Τσακαλώτος από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v