Ειδική Επιτροπή για την εξωστρέφεια των ΜμΕ από το ΕΕΑ

Στόχος της Ειδικής Επιτροπής για την Εξωστρέφεια των ΜμΕ που συνέστησε το Επιμελητήριο είναι η υποστήριξη πρωτοβουλιών ώστε να ανοίξουν δίαυλοι εμπορικής συνεργασίας με χώρες και αλλοδαπές επιχειρήσεις.

Ειδική Επιτροπή για την εξωστρέφεια των ΜμΕ από το ΕΕΑ

Στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την Εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη πρωτοβουλιών ώστε να ανοίξουν δίαυλοι εμπορικής συνεργασίας με χώρες και αλλοδαπές επιχειρήσεις, προχώρησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Την Επιτροπή συντονίζει ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΕΕΑ κ. Στέφανος Κομνηνός και απαρτίζουν οι κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής, Νίκος Κουγιουμτσής (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών - μέλος Δ.Σ. ΕΕΑ), Ζήσης Ψαρράς (μέλος Δ.Σ. ΕΕΑ), Σύρος Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Μονάδας Προγραμματισμού, Σχεδιασμού, Ωρίμανσης και Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων, και Δημήτρης Γλυνός, Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η εν λόγω πρωτοβουλία συνάδει με την πεποίθησή του ότι μόνο με την εξωστρέφεια μπορεί να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει, να βρεθούν νέοι οδοί διάθεσης των ελληνικών προϊόντων, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενο στις προσπάθειές του για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο κάνει ειδική αναφορά στις επαφές με την Alibaba. «Εργαζόμενοι σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να φέρουμε πιο κοντά τον Έλληνα επιχειρηματία με νέες αγορές, καταφέραμε να "χτίσουμε" γέφυρες με τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων στον κόσμο, τον κινέζικο κολοσσό Alibaba».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δημόσια επικοινωνία με εκπροσώπους της κινεζικής εταιρίας έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο Επιμελητήριο. Ακολούθησε η συμμετοχή του ΕΕΑ στην πολιτική και επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα, πριν από λίγες εβδομάδες, όπου -όπως σημειώνεται- όχι μόνο οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη της Alibaba στην Ελλάδα, αλλά ξεκίνησε και στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Ενόψει μάλιστα της επίσημης επίσκεψης της Alibaba στη χώρα μας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, το Επιμελητήριο ενημερώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους αρμόδιους φορείς ότι δίνεται η δυνατότητα μέσω μίας μεγάλης ενημερωτικής συνάντησης με τα κορυφαία στελέχη της κινέζικης εταιρίας, την οποία διοργανώνει το ΕΕΑ στις 14 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ, να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να απευθυνθούν πλέον και στους Κινέζους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η πρωτοβουλία αυτή λήφθηκε μπροστά στην ανάγκη να έρθουν πιο κοντά οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων με την τεράστια αγορά της Κίνας, να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που ανοίγονται, να βαδίσουν επιτέλους σε αναπτυξιακά μονοπάτια, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να προσδοκά σε καλύτερες ημέρες.

Ειδικά για τη μεγάλη ενημερωτική συνάντηση με την Alibaba στις 14 Σεπτεμβρίου, για τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα απευθύνονται στο ΕΕΑ, θα μπορεί να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στην εκδήλωση αλλά και μεμονωμένων συναντήσεων b2b με στελέχη του κινεζικού κολοσσού.

Λεπτομέρειες για τις συναντήσεις αυτές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v